ΕΚΤΑΚΤΟ: Έλεγχος σε Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονικης και επιβολή προστίμων!

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διενεργήθηκαν ξαφνικοί έλεγχοι από κρατικούς υπαλλήλους σε Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Θεσσαλονικης και της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, έγιναν αιφνίδιοι έλεγχοι σε Ναούς της περιοχής του Δήμου Θεσσαλονικης , του Δήμου Καλαμαριας και του Δήμου Θερμαϊκού – στην Επανωμη, στην Μηχανιωνα, στο Αγγελοχώρι, στους Νέους Επιβάτες – έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν οι Ιερεις των Ναών τελούνε την ακολουθία του Ακαθιστου Ύμνου και αν τυχόν βρίσκονται πιστοί εντός του Ναού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις , εκτός από μια περίπτωση που επιβλήθηκε πρόστιμο σε Ιερό Ναο (στον προϊστάμενο Ιερέα δόθηκε το χαρτί της παράβασης) εξαιτίας του γεγονότος ότι τελούσε «μυστικώς» την ακολουθία του Ακαθιστου , χωρίς την παρουσία κόσμου – πιστών, αλλά με ανοιχτές τις θύρες του Ναού. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 150 ευρώ, ενώ του έγιναν και συστάσεις!

Όπως φαίνεται οι έλεγχοι από το κράτος και στους Ιερούς Ναούς της χώρας , αλλά και στους Ιερείς , πραγματοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο, ενώ οι ελεγκτές πηγαίνουν και σε μικρά χωριά για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα κατά του Κορονοϊού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s