Πως θα είναι η επόμενη μέρα για τις Εκκλησίες μας!

Στην εκπομπή MEGA MAG μίλησε ο πατήρ Ανδρέας Μαρκόπουλος, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα των εκκλησιών.

«Οι ανακοινώσεις μας ικανοποιούν. Θα συνέλθει η ιεραρχία της Ελλάδος για τα διαδικαστικά των ενοριών, ώστε να έχουμε ένα πλάνο να τηρούμε και εμείς οι ιερείς στο ναό. Δεν είναι μόνο οι Θείες Λειτουργίες, είναι και τα Μυστήρια», σημείωσε ο πατέρας Ανδρέας.

«Η ενορία θα έχει ένα πρόβλημα, γατί με όλα αυτά που λέει η επιδημιολογική κοινότητα, πάντα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.

«Ο ναός ο δικός μας είναι πολύ μεγάλος, έχει ένα μεγάλο προαύλιο. Αν χρειαστεί θα κάνουμε εξωτερικές λειτουργίες. Αλλά είναι τόσο μεγάλος ο ναός, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπάρχει αντισηπτικό, αλλά και εθελοντές που μπορούν αν χρειαστεί να βάλουν κάποια τάξη σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις», τόνισε ο ίδιος.

Για βαφτίσια και γάμους δεν μας έχουν δοθεί ακόμη οδηγίες», κατέληξε ο πατήρ Ανδρέας.

Στην αυριανή σύναξη της Διαρκούς Ιερας Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κάθε ενορία και η κάθε Μητροπολη!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα μέτρα θα είναι αυστηρά και θα προβλέπουν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των Πιστών, χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο στον Ναο, προτροπή για μη προσκύνηση εικόνων και μη ασπασμού του χεριού των Ιερέων, χρήση μάσκας καθ όλη την διάρκεια των ακολουθιών, διανομή αντίδωρου σε σακουλάκι ή στις εξόδους (ο κάθε πιστός να παίρνει μόνος του), συντόμευση των ακολουθιών χρονικά και φυσικά, αναλόγως με τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε Ναού, να μην υπάρχει υπερβολικός αριθμός πιστών ετσι ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός!

Πηγή: romfea.gr , greeceonalert.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s