Εμφύλιος στην Αστυνομία: Ειδικοί φρουροί εναντίον εκπροσώπου ΕΛ.ΑΣ!

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας είπε πως η δήλωση του εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ δικαιώνει τους αναρχικούς, τον Ρουβίκωνα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Φαίνεται πως στους… κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει μία κόντρα που βγήκε στην επιφάνεια με αφορμή την χθεσινή δήλωση του εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ για την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Σε αυτή λοιπόν, είχαν ειπωθεί επί λέξη τα εξής…

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. 

Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία. 

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση. 

Η ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορονοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

Η φράση περί μη αστυνόμευσης των δραστηριοτήτων των πολιτών σε πλατείεςπαραλίες κτλ, προκάλεσε τηνέντονη δυσαρέσκεια του προέδρου των ειδικών φρουρών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης, ο Βασίλης Ντούμας είπε: «Ηαστυνομία ήταν παρούσα σε όλες τις δραστηριότητες πολιτών: ΔΕΗ, ΑΤΜ, Εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, πλατείες -κάποιες φορές μάλιστα με ρόλο κατασταλτικό», συμπληρώνοντας πως τόσο αυτός, όσο και ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Στράτος Μαυροειδάκος ήταν παρόντες στα δύσκολα και δεν επέλεξαν να βγουν στα… εύκολα.

Αυτό όμως που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν οτι είπε πως: «Αν μη τι άλλο, με αυτή τη δήλωση δικαιώνονται οι αναρχικοί, ο Ρουβίκωνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκείνοι ήταν που θεωρούσαν ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση σε πλατείες και δραστηριότητες πολιτών. Δεν εννοώ ότι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τους δικαιώνει ακριβώς, αλλά έχει όμοια σημεία».

Πηγή: gazzetta.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s